Minimalist House by the Lake

This unique family residence, called the Gjøvik House, is located in Eastern Norway at a picturesque lakeside spot, surrounded by a pine forest. The building is constructed of a number of intersecting, wooden clad blocks.

This shape, in the inside, creates a unique, flowing interior, where rooms with different sizes and proportions open up at every corner. Some of these are large, common spaces, while others are smaller, more intimate rooms.

The strict, minimalistic exterior is softened by the warm wood cladding used throughout the façade, which helps to blend the building into the surrounding natural landscape.

The house was designed by Norm Architects, a young, talented Danish studio based in Copenhagen. (Check out this cool lamp also by this studio.)

Images © Norm Architects

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s